Nieuws

2 april 2016

Nissan Qashqai in maart best verkochte auto

De nieuwe bijtellingsregels lijken langzaam maar zeker rust te brengen op de Nederlandse automarkt. De tijd dat slechts een paar bijtellingsvriendelijke modellen de dienst uitmaakten is voorbij. In maart is de Nissan Qashqai het best verkochte model, Opel het vaakst verkochte merk.

Voor het eerst dit jaar kunnen we weer een plus noteren in de autoverkopen. Maart is de eerste maand dit jaar die beter presenteert dan vorig jaar. De toename van 4,3 procent is helaas niet genoeg om het eerste kwartaal positief af te sluiten. De eerste drie maanden bedraagt de verkoopdaling 10,2 procent, ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

De Nissan Qashqai is in maart verrassend de best verkochte auto. Het is toch al de maand van de SUV’s, want vele nieuwkomers zoals de Mazda CX-3, Renault Kadjar, Volvo XC90 en BMW X1 zijn afgelopen maand flink gestegen in de verkooplijst. Bij de merken voert Opel voor het eerst in lange tijd de lijst weer eens aan. Dat is te danken aan de goede verkopen van de Corsa, Karl, Mokka en Astra.

De marktleider in 2016 is onveranderd Volkswagen, met dank aan de zeer sterke januariverkopen van het merk. Over de eerste drie maanden heeft Volkswagen bijna 12 procent van de markt in handen. Peugeot is de nummer 2 en Opel staat op de laagste trede van het podium. De drie best verkochte modellen zijn de Volkswagen Golf, Kia Picanto en Volkswagen Polo.

Bron: Autokopen.nl

 

Contact

Handelscentrum Egberink B.V.
Darwin 16
7609 RL Almelo

T:0546 - 745590
M: 06 - 46011507 (Bastiaan Egberink)
E: info@egberink.eu