Nieuws

18 mei 2015

Braziliaans stadion ($ 900 miljoen) is nu een parkeerplaats

Estadio Nacional Mane Garrincha

Kennelijk hebben de Brazilianen nog nooit van Return on Investment gehoord. Of deze ontwikkeling moet in de lijn der verwachting hebben gelegen.

Nog voor het WK voetbal 2014 in Brazilië werd georganiseerd, was de kritiek zowel binnen als buiten het Zuid-Amerikaanse land niet van de lucht. Veel mensen leven er immers opeengepakt in krottenwijken, maar de regering sloeg wel een enorm bedrag stuk aan de organisatie van het evenement.

Een groot deel van dat geld ging op aan de (ver)bouw(ing) van enorme stadions. Het duurste complex, het Estádio Nacional Mané Garrincha, staat te verpieteren in de hoofdstad Brasilia. Dit bouwsel met 70.000 zitplaatsen kostte zo’n 900 miljoen dollar om te bouwen. Na het WK wordt het stadion eigenlijk alleen nog gebruikt om bussen in te parkeren.

Da’s slechts één van de vele voorbeelden, want er staan genoeg andere stadions in Brazilië weg te kwijnen omdat op de wedstrijden van lokale teams simpelweg te weinig mensen afkomen. Die potten worden dus in veel kleinere stadions gespeeld. Gelukkig komt er met de aanstaande Olympische Spelen van 2016 wel weer een groot event aan voor de Brazilianen, maar dat sporttoernooi zal alleen in Rio worden afgewerkt.

Zo blijkt maar weer: voetbal maakt meer kapot dan je lief is.

Bron: Autoblog.nl

Contact

Handelscentrum Egberink B.V.
Darwin 16
7609 RL Almelo

T:0546 - 745590
M: 06 - 46011507 (Bastiaan Egberink)
E: info@egberink.eu