Nieuws

1 augustus 2015

Zwarte Zaterdag: vertrek vanmiddag of morgen pas

Voor wie iets gemist heeft: vandaag is geen fraaie dag om met de Dethleffs koers te zetten richting het zuiden van Europa.

Zwarte Zaterdag is as we speak namelijk in alle hevigheid aan het uitbarsten en dat betekent files, files en nog eens files. Vanochtend om 6 uur was het bij de Franse steden Lyon en Bordeaux en in het zuiden van Duitsland al dikke party omdat de wegen verstopt zaten.

Daarnaast kun je er alvast vanuit gaan dat verkeer op de Route du Soleil (A7 van Lyon naar Orange) binnen de kortste keren vast komt te staan. Tussen de steden Lyon en Vienne bedroeg de vertraging eerder vanochtend al anderhalf uur. Zoals gezegd is het bij Bordeaux ook flink hommeles. Er staan dikke files ten noorden van de stad en richting Spanje (A63) staat het verkeer eveneens vast.

Verkeer in Duitsland krijgt te maken met een afgesloten A3 tussen Würzburg en Frankfurt, daar staat een vrachtwagen in de hens. De vertraging van München naar Salzburg op de A8 bedroeg vanochtend al een uur. Daarnaast is het ellende voor de Gotthardtunnel in Zwitserland en richting Slovenië staat een flinke rij voor de Karawankentunnel te Oostenrijk.

Met andere woorden: beter stel je de trip naar warmere oorden nog even uit tot later vandaag of liefst tot morgen, aldus de ANWB.

Contact

Handelscentrum Egberink B.V.
Darwin 16
7609 RL Almelo

T:0546 - 745590
M: 06 - 46011507 (Bastiaan Egberink)
E: info@egberink.eu